BeLief - Coaching
    Jij eerst....

Wie ben ik


Over mij

Eigenlijk had ik nergens meer plezier in, ´s ochtends al bij het opstaan voelde ik me moe en ongelukkig. Ik irriteerde mij aan mijn man, die lekker door ging met zijn eigen leven leiden. Terwijl mijn leven stil leek te staan door de zorg voor de kinderen en het huishouden naast mijn baan. Mijn ooit zo leuke een baan, in het onderwijs, was ook niet meer waar ik plezier uit haalde. Maar waar het nou precies aan lag ik had geen idee. Gewoon op alles zeuren was dagelijkse routine achteraf baalde ik wel eens van mijn gedrag, maar ik moest toch ergens mijn ei kwijt. Ik had het gevoel overal alleen voor te staan en alleen maar de hele dag bezig te zijn. Als manlief dan een keer de was deed, wist ik niet hoe vaak ik moest herhalen dat de wasknijpers niet aan de mouwen mochten en de shirts toch echt andersom hoorde te hangen. Naar mijn omgeving buitenshuis deed ik vrolijk en aan de buitenkant kon je ook niet zien hoe ongelukkig ik mij voelde.
Toen ik mijn gemopper terug hoorde bij onze kinderen en ik het leven niet meer zo zag zitten,  kwam het besef dat dit zo niet langer kon. Twijfelen aan mijn relatie, twijfelen aan mijn baan eigenlijk twijfelde ik aan het hele leven. Ik wilde niet herinnerd worden als de zeurende vrouw, waardoor straks niemand meer met plezier naar huis wilde komen, of überhaupt nog in mijn buurt wilde zijn.


En nu

De wekker gaat en ik scan eerst even hoe ik mij voel, ben ik moe dan neem ik extra lang de tijd om op te starten. Nu ik weet wat ik nodig heb om mij weer goed in mijn vel te voelen, voorkom ik 'meestal' dat ik ga zeuren. Zeuren omdat het gevoel van alles alleen te moeten doen en nergens meer plezier uit te halen, hoef ik niet meer. Juist als ik het gevoel heb veel te moeten maak ik extra tijd vrij voor mijzelf. Tijd om te wandelen, te lezen of helemaal niets te doen. Nu heb ik mijn balans gevonden tussen de ´verplichtingen´ van een moeder, partner, baan en een huishouden draaiende houden en het maken van tijd voor wat mij plezier geeft. Ik heb weer ontspanning en plezier terug gekregen in mijn leven. Doe nu meer dingen die ik leuk vind, waardoor ik met gemak even een wasje tussendoor draai en het huishouden niet meer zo´n opgave is. Ik heb geen extra paar handen erbij gekregen, maar mijn eigen instelling is verandert, waardoor alles veel minder zwaar voelt. Een lekker muziekje erbij aan en gaan! Als ik niets had veranderd was mijn gezin nu waarschijnlijk niet meer bij elkaar en had ik waarschijnlijk ook wel een nieuwe baan buiten het onderwijs gevonden maar niet één waarin ik mij gelukkig zou voelen. Vanuit aandacht en liefde voor mijzelf kan ik er nu voor mijn gezin zijn, die onrust en dat gehaaste gevoel van altijd maar bezig moeten zijn heb ik hierdoor helemaal niet meer. Mijn leven is weer leuk!


Een paar van mijn eigenschappen

Puur en oprecht, als ik wakker ben sta ik direct aan en begin ik met praten, waardoor ik soms kan overkomen als een ongeleid projectiel. Mensen vinden mijn enthousiasme zowel hoorbaar als voelbaar, op zo´n manier dat de ander daarin kan en mag meeliften. Mijn kracht zit in het voelen en weten wat er bij de ander speelt, gewoon door al aan je te denken weet ik van alles over je zonder dat we elkaar ooit gezien hoeven hebben.

Techniek en ik dulden elkaar, maar van een echte goede samenwerking is er zelden sprake. Het kan dus zomaar gebeuren dat ik je een mailtje stuur en hem zelf nergens meer terug kan vinden of een online call zelf niet in kom. Doordat ik mij met heel mijn hart en ziel geef, raken jou woorden mij van binnen en kan ik soms vanuit mijn eigen ervaringen ineens dwars door jou woorden heen reageren. Je mag helemaal jezelf zijn, dwars door de maatschappelijke verwachtingen heen, graag zelfs!

Mijn visie

Een blije ontspannen jij zorgt voor een blije ontspannen omgeving. Zorg eerst voor jezelf, doe wat jou plezier geeft en tussendoor is er tijd voor de rest. Zoals het huishouden, je kinderen,  je partner, je werk, maar jij staat met stip op nummer 1. Geloof me dan ontstaat er gewoon tijd, tijd voor jezelf en oprechte tijd en aandacht voor je gezin.

Als je me zou kennen zou je weten dat...

° Ik het heerlijk vind om in mijn cabrio keihard mee te zingen en te swingen op vrolijke muziek en dan graag zie dat anderen om mij moeten lachen. Zo deel ik mijn plezier.

° Ik nooit een compleet opgeruimd huis heb en mij vooral stoor aan de  'zooi' van anderen,  mijn eigen spullen liggen mij zelden in de weg.

° Als iemand mij spontaan iets vraagt, ik eerst in de weerstand schiet. Maar juist zo geniet van spontane acties als ik uit de weerstand/ voorbij de beren op de weg kijk.

° Ik mij oncomfortabel voel bij het spreken van een andere taal.

° Ik geen kastanjeboom voorbij kan lopen zonder een mooie  in mijn zak te stoppen.

° Ik na 40 jaar aan zee gewoond te hebben verhuisd ben naar een bosrijke rustige omgeving dieper het land in.

° Ik verslaafd ben aan die vreselijke chemische snoepjes, waardoor ik zelden snoep in huis haal anders is het op voordat iedereen thuis is.

° Ik mij met heel mijn ziel aan zaligheid geef in mijn relaties aan mens en dier. Dan ook praat tegen alles en iedereen, zelfs een overstekende naaktslak zeg ik nog gedag.

Button plaatsen

Wil je ontdekken of we een click hebben stuur dan me dan een mail of gebruik het contact-formulier.

0Elisa de Mos-Colijn, ik ben nog net geen 40, woon samen met mijn man, 2 meiden en onze hond in Monster.              

Mijn uitgangspunt is leerkracht, daarnaast ben ik moeder van twee kinderen van 9 en 7 jaar.

Na het afronden van een orthopedagische opleiding ben ik mij bewuster geworden van de invloed van mijn eigen gedrag en gaan kijken naar wat heeft een kind, op dit moment, nodig.

Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling heeft mij geleerd, vanuit mijn inlevingsvermogen en intuïtie te handelen. 

Deze combinatie zorgt ervoor dat ik snel verbinding kan maken met ouders en kinderen. 

Wat mij helpt om dieper binnen te komen bij de ander en samen inzichtelijk te krijgen welke kwaliteiten er in de ander zitten, om te komen tot de mooiste versie van jezelf.

 Ik wil je graag leren meer balans te krijgen in je leven door te geloven in je eigen kunnen! 


Inmiddels ben ik 43 jaar, woon sinds september 2022 met mijn man en 2 dochters in de Achterhoek in Gelderland.

Oorspronkelijk komen we uit Zuid Holland, waar ik 18 jaar voor de klas heb gestaan. Na het overlijden van mijn vader ben ik mijzelf gaan ontdekken. Die zoektocht naar mij zelf heeft mij zoveel gebracht... dat is wat ik graag aan anderen mee wil geven. Jezelf vinden en de weg erna is hobbelig maar het uitzicht tussendoor is prachtig. Na 4 jaar ambulante begeleiding gedaan te hebben, sta ik nu in Arnhem weer 2 dagen voor de klas, heerlijk, maar nu op een manier die bij mij past.


 
Kaart
Opbellen